SZC logo

Siófoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203050/006 | 8640 Fonyód, Béke u. 1.

Intézmény logo

Siófoki SZC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. márc. 28.


Horváth László

  50 évesek lettünk...

  Megünnepeltük iskolánk 50. születésnapját.

  50 évesek lettünk...

  Fél évszázadba sok minden belefér. Majdnem egy emberöltő. Ennyi idő telt el azóta, hogy 1974-ben önálló épületbe költözött Fonyódon a szakképző iskola. Az eltelt évek alatt épült-szépült és ma 50. születésnapja alkalmából köszönthettük a Siófoki SZC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskolát.

  Egy ilyen alkalmat méltóképp meg kell ünnepelni, az iskola tanulói és dolgozói pedig az elmúlt hetekben serényen munkálkodtak ennek érdekében. 9/B osztály festő és kőműves tanulói Hodics Miklós és Tóth János tanár urak vezetésével rendbe tették a Bacsák-szobor feletti mennyezetet, valamint kartonpapírból díszítést is készítettek. Az évfordulóról emlék-sövény ültetésével is megemlékeztek az osztályok egy-egy csemetével. A 12/T és 10/T osztályok pedig a fonyódi temetőben gondozták és koszorúzták névadók síremlékét.

  Az ünnepség szokás szerint a Bacsák-szobor előtti tiszteletadással kezdődött. Ezúttal a város és a helyi oktatási intézmények vezetősége mellett a Siófoki Szakképzési Centrum másik négy tagintézményének igazgatói, illetve Szamosi Lóránt kancellár, valamint Horváth Péter főigazgató is megtisztelték az eseményt. Az emlékezés virágainak elhelyezése után a Varga Yvette tanárnő által összeállított kulturális műsor következett, ahol az iskola tanulóinak produkcióit láthattuk. A néptánc bemutató és az énekkar fellépése mellett a műsor fénypontját kétségkívül a rendészeti technikum tanulóinak, Muskó Zoltán tanítványainak harcműveszti bemutatója adta. Ezt követte az elismerő oklevelek átadása, amelyekkel az iskola legrégebbi aktív oktatóinak munkáját tiszteltük meg.

  A napot az ebéddel egybekötött fogadás zárta. Örömmel láttuk viszont nyugdíjas kollégáinkat, ők pedig meghatottan álltak az ismert, de valahogy mégis más falak közt. Reméljük a 60. évfordulón is minden régi ismerőssel találkozhatunk majd. Boldog születésnapot Bacsák!

  GALÉRIA

  Bacsák 50

  csemete_10A.jfif
  csemete_10C.jfif
  DSC_0938.JPG

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Szakmakikötő 2024

  Szakmakikötő 2024

  Negyedik alkalommal került megrendezésre a Siófoki SZC nagyszabású pályaválasztási börzéje.

  2024. ápr. 20.


  Horváth László

  5. hely a vármegyei döntőben

  5. hely a vármegyei döntőben

  Folytatódott a Fair Play Kupa.

  2024. ápr. 16.


  Katona-Kiss Erzsébet

  Digitális témahét 2024

  Digitális témahét 2024

  Idén is részt vettünk a Digitális témahéten.

  2024. ápr. 16.


  Horváth László


  Partnereink

  SZC logo

  Siófoki Szakképzési Centrum


  Siófoki SZC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola

  8640 Fonyód, Béke u. 1.

  Telefon: +36 85 361 510

  E-mail: bacsak@siofokiszc.hu

  OM azonosító: 203050/006


  2024Siófoki SZC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola