A Siófoki Szakképzési Centrum és tagintézményeinek projektjei

NTP-TFJ-18 EV3 eszközök

emmi logo ntp logo

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támoga-tását célzó pályázat keretében iskolánk 1 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Ebből az összegből 9 db Lego EV3 robotot és egy kiegészítő oktatási készletet vásároltunk, melyek segítségével robotprogramozás szakköröket indítunk általános- és középiskolás tanulók részére.

2018 szeptemberétől elindult robotprogramozás szakkörünk középiskolánk tanulói számára. A szakkörön részt vett diákok körében az algoritmizálási készségek sokat fejlődtek a robotok programozása során. A projektek megépítéséhez mind a fizikai, mind a matematikai tudásukra támaszkodhattak, gyakorlatban alkalmazhatták. Mivel a projektek többnyire csoportmunkában készültek el, így társas képességeik, érzelmi intelligenciájuk sokat fejlődött, Egymást segítet-ték, egymástól tanultak, meg kellett vitatniuk ötleteiket, céljaikat.

Április hónapban megérkeztek az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő jóvoltából az EV3 eszközök, melyeket a Szakmák Éjszakája program keretei között megrendezett Robotolimpián mutattunk be a környék általános- és középiskolás tanuló-inak.
Júniusban a Balatonlelle- Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Tehetségnap-ján vettünk részt EV3 robot segítségével készült környezetvédelmi projekttel.

2019 szeptemberétől újra várjuk szeretettel a környék általános- valamint középiskolás tanulóit robotprogramozás szakkörünkre.

GINOP-6.2.3-17 A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése

  1. A projekt ismertetése
  2. Nyilvánosság
  3. Fotók (feltöltés alatt..)

GINOP-6.1.3-17 Idegen nyelvi készségek fejlesztése

  1. A projekt ismertetése
  2. Jelentkezési lap
  3. Ügyfélszolgálat
  4. Tájékoztató
erasmus_plusz_logo

2017-1-HU01-KA102-035352 számú „A Siófoki Szakképzési Centrum Barossos diákjai nemzetközi tapasztalatszerzésen” című pályázat

utravalo_logo

Útravaló Ösztöndíjprogram
Útravaló-MACIKA programok

hatartalanul_logo

HAT-16-02-0037 számú „Hagyományőrzés gasztronómia területén határon innen és túl” program keretében Szolgáltató biztosítsa a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjai részére